PREKOPAVAJU BAŠTU U HANOVERU: Policija istražuje nestanak Medlin Meken

Tanjug 30. 07. 2020. u 13:07

U OKVIRU istrage o nestanku britanske devojčice Medlin Meken, kojoj se gubi trag od 2007. godine, nemačka policija izvršila je opsežnu pretragu jedne bašte u predgrađu Hanovera.

Foto AP

Medlin, koja je 2007. imala tri godine, nestala je iz apartmana u portugalskom letovalištu Praja da Lus koji su njeni roditelji koristili tokom godišnjeg odmora.

Kako navodi AP, nadležno nemačko tužilaštvo nije saopštilo nikakve pojedinosti o tome šta je bio konkretan povod za pretragu bašte i da li je policija pronašla bilo šta što je u vezi sa istragom.

Istražitelji su na lice mesta stigli u ponedeljak, a pretraga je završena sinoć.

Nemačke vlasti prošlog meseca su saopštile da su kao osumnjičenog u ovom slučaju označile jednog 43-godišnjeg Nemca, koji se zbog toga nalazi pod istragom zbog ubistva.

Osumnjičeni, koji je trenutno u zatvoru u Nemačkoj, proveo je više godina u Portugalu, uključujući i u Praja da Lusu približno u vreme nestanka male Medlin, a dva puta je osuđivan zbog "seksualnog kontakta sa devojčicama", saopštile su nemačke vlasti.

Foto AP

Njegovo poslednje prijavljeno mesto boravka u Nemačkoj je grad Braunšvajg, oko 70 kilometara udaljen od Hanovera, navodi AP.

Pogledajte više