SVE RUSKE GRADOVE TREBA OSLOBODITI Pušilin: Istorijska pravda treba da bude ponovo uspostavljena

Milica Škorić 11. 05. 2024. u 15:24

LIDER DNR Denis Pušilin rekao je da ruska vojska nepokolebljivo napreduje ka oslobađanju čitavog Donbasa.

Foto: Printskrin Youtube/ Solovьёv LIVE

- Ruski gradovi treba da budu oslobođeni, uključujući Harkov, Odesu i Dnjepropetrovsk. Istorijska pravda treba da bude ponovo uspostavljena - rekao je on.

Takođe je naveo da je na teritoriji Donbasa u avdejevskom pravcu uništeno je šest tenkova ‘abrams’ i dodao da za sada nema informacija o novim isporukama ovih tenkova.
Pušilin ističe da je ruska vojska spremna za isporuke lovaca F-16 Ukrajini sa Zapada, ali da to neće kardinalno promeniti situaciju na frontu.

Prema njegovim rečima, u Ukrajini nije isključen državni prevrat posle 20. maja kada Vladimir Zelenski izgubi legitimitet kao predsednik a nije isključeno i da ga Zapad „likvidira“ i pokuša da pri tome okrivi Rusiju.

Lider DNR je rekao i da u Republici sumnjaju u mogućnost slanja vojnika NATO na teritoriju Ukrajine.

Komentarišući izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona na tu temu Pušilin kaže da su te riskantne izjave imale za cilj da se krene pažnja sa unutrašnjih problema.

- Takvim izjavama se više od svih istakao Makron. Ali ja to povezujem sa njegovom željom da skrene više pažnje na sebe i da prebaci težište sa unutrašnjih problema na spoljnu agendu. Prilično opasne i riskantne izjave - ocenio je on.

Kako je dodao, u DNR se radi na tome da se ustanove činjenice o ratnim zločinima ukrajinske vojske i masovnim grobnicama.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(Sputnjik)

Pogledajte više