ODLOŽENO SUĐENJE ZA JUN: Žena tvrdi da je Brižit Makron rođena kao muškarac ne može pred sudiju

Predrag Stojković 11. 04. 2024. u 20:44

SASLUŠANjE Nataše Rej, koja je iznela tvrdnju da je prva dama Francuske Brižit Makron rođena kao muškarac, prvobitno najavljeno za mart 2025. godine, počeće 19. juna ove godine.

Foto: EPA

Rej je krajem 2021. godine objavila klip na Jutjubu u kojem je rekla da je Makronova rođena pod imenom Žan-Mišel Tronje, nakon čega ju je prva dama Francuske tužila za klevetu.

Advokat Makronove istakao je da su glasine o supruzi francuskog predsednika nastavile da se šire i dodao da je zbog toga zatražio da se proces ubrza, prenosi Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, šteta koja je načinjena njegovoj klijentkinji "povećava se iz dana u dan".

Nataša Rej rekla je da neće moći da prisustvuje saslušanju u junu jer boluje od raka, a njen advokat potvrdio je da će lekarsko uverenje dostaviti na dan suđenja.

On je dodao da je teoriju o Brižit Makron poslednjih dana počela da širi i američka konzervativna komentatorka Kendes Ovens.

Prošlog meseca, Ovens je na društvenoj mreži X promovisala teoriju o tome da je Brižit Makron rođena kao muškarac, poručivši da će "uložiti čitavu profesionalnu reputaciju" kako bi dokazala tu tezu.

U njenoj objavi navodi se da je prva dama Francuske promenila pol kada je imala 30 godina, kao i da nije rodila nijedno od svoje troje dece.

Istovremeno, tvrdi da bivši suprug Brižit Makron, koji je preminuo 2020. godine, nikada nije postojao.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pogledajte više