OGLASILI SE IZ ANKARE: Evo šta kažu o teroristima koji su stigli iz Turske

Novosti online 26. 03. 2024. u 07:51

ANKARA je pažljivo proučila podatke o napadačima u Krokus siti holu kod Moskve, koji su posetili Tursku, obaveštava Moskvu o svemu u vezi sa njima i spremna je da proširi razmenu informacija u cilju borbe protiv terorizma, piše list Hurijet, pozivajući se na izvore.

Foto: Profimedia

Jedan od privedenih zbog sumnje za teroristički napad na Krokus priznao je da je stigao iz Turske 4. marta. Rekao je i da mu je ponuđeno pola miliona rubalja da ubija ljude. Drugi optuženi Šamsidin Faridini objavio je fotografije iz Istanbula na Instagramu u februaru, saznaju RIA Novosti.

Prema informacijama sa njegove društvene mreže, u jednom danu - 23. februara, napravio je osam fotografija. Gotovo sve fotografije nastale su u Istanbulu. Među objavljenim fotografijama nalazi se i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su snimljene u Fatih džamiji.

- Ankara je pažljivo proučila sva pitanja u vezi sa ova dva lica koja su došla u Tursku i vratila se u Moskvu i obaveštava Moskvu o svim događajima - navodi se u saopštenju.

Prema pisanju lista, obojica osumnjičenih koji su otišli ​​u Moskvu prethodno su stigli u Tursku iz ruske prestonice.

- Drugim rečima, išli su rutom Moskva-Turska-Moskva. Nisu registrovani u Turskoj. Nije bilo upozorenja iz Moskve Ankari u vezi sa ove dve osobe. Naravno, nema ničeg nenormalnog u povratku dvoje ljudi koji su stigli iz Moskve i nemaju registraciju u Turskoj - piše list.

- Ankara očekuje proširenje razmene informacija i dokumenata, kao i definisanje zajedničkog okvira za borbu protiv DAEŠ-a** (arapski akronim za Islamsku državu) - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pogledajte više