PODOLJAK PERE RUKE: Ukrajina nema nikakve veze sa dešavanjima u koncertnoj dvorani Krokus (VIDEO)

Predrag Stojković 22. 03. 2024. u 22:23

ŠEF kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je večeras da Ukrajina nema nikakve veze sa događajima u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u Moskvi.

Foto Tanjug/AP

-Da razjasnimo: Ukrajina nema apsolutno nikakve veze sa ovim događajima. Prvo, zato što imamo punopravan, sveobuhvatan, ogroman rat sa ruskom regularnom vojskom, sa Rusijom kao državom. I sve će biti odlučeno na bojnom polju, rekao je Podoljak u video poruci na Telegram kanalu.

Kao drugo, dodao je on, Ukrajina nikada nije koristila terorističke metode ratovanja, kako je rekao, "za razliku od Ruske Federacije".

-Želeo bih da vas podsetim da su u novijoj ruskoj istoriji teroristički napadi na sopstvene građane, na primer, autoput Kašir ili Nord-Ost, više puta korišćeni za pokrivanje određenih naknadnih genocidnih akcija protiv ove ili one etničke grupe, naglasio je Podoljak, prenosi Ukrinform.

I treće, dodao je, mnogo pre ovog terorističkog napada, 9. marta, predstavnici stranih zemalja u Moskvi su upozorili na mogućnost terorističkih napada radi propagandne ili druge akcije Rusije, kako bi se „nastavila i opravdala intenzivna mobilizacija i apsolutno smeli genocidni raketni napadi na civilno stanovništvo Ukrajine“.

-Zato još jednom naglašavam: Ukrajina nema nikakve veze sa terorističkim napadima ili pucnjavom. Smatram da Ruska Federacija treba da prestane da koristi terorizam kao metod rata protiv svog stanovništva i Ukrajine, zaključio je Podoljak.

Portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, prethodno je rekao da je teroristički napad u Moskvi namerna provokacija Putinovog režima, na šta je upozorila međunarodna zajednica.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je do pucnjave i vatre došlo pre koncerta u "Krokus" siti holu u moskovskoj oblasti Krasnogorsk, na severozapadu Moskve.

Prema podacima FSB-a, poginulo je 40 ljudi, a više od 100 ih je povređeno.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak povodom terorističkog napada.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pogledajte više