PETRE NIJE BILO VIŠE OD TRI DECENIJE, PROGLASILI JE MRTVOM: Odjednom se pojavila, pa ispričala jezivu istinu o svom životu

Novosti online 17. 03. 2024. u 11:46

STUDENTKINjA informatike Petra P. nestala je bez traga u Braunšvajgu u Donjoj Saksoniji 1984. godine. Nakon što je šegrt koji je izučavao stolarski zanat zbog pažnje medija rekao da ju je ubio, proglašena je mrtvom, iako telo nikada nije pronađeno.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prošla je 31 godina od nestanka kada je Petra P. je 2015. godine pozvala policiju jer joj je neko provalio u stan u Dizeldorfu. Tada je policiji priznala ko je ona.

Više od tri decenije živela je pod imenom Suzana Šnajder. Od 2015. godine nije želela da priča o razlozima svog nestanka.

Učinila je to tek 16. marta, u RTL-ovoj emisiji "Life – Menšen, Momente, Gešihten", gde je ispričala kako je u detinjstvu bila zlostavljana. Zbog toga je želela da nestane.

Dala je ključeve stana cimerki s kojom je stanovala, sa svog računa podignula 3.000 tadašnjih maraka, spakovala nekoliko stvari, otišla kod zubara, a onda se uputila u nepoznato.

– Htela sam sve da ostavim iza sebe - rekla je.

Odabrala je novo ime i pod tim imenom živela 31 godinu, radila razne poslove, stanarinu uvek plaćala u gotovini, nije imala automobil, a nikada nije otišla na godišnji odmor.

– Tako sam ostala neprimetna sve te godine. Nisam znala da me traži policija. Jednostavno sam htela neprimetno nestati iz svog prošlog života - rekla je.

Inspektor koji je istraživao slučaj Petre P., u RTL-ovoj emisiji je rekao kako je bio uveren da je Petra ubijena.

– I dan danas mi je teško shvatiti da se Petra 2015. godine odjednom pojavila preda mnom. Tada sam bio policajac 41 godinu i nikad nisam čuo za tako nešto. Sad mi nije teško da shvatim kako se teroristi skrivaju 30 godina kada je obična žena to uspela - rekao je inspektor.

On je dodao kako su u vreme potrage sve pretražili.

– Pretražili smo celu šumu i vozili se gore-dole rutom za koju smo smatrali da bi mogla biti ključna u nestanku. Okrenuli smo kraj naglavačke. Ronioci su je tražili, ali nisu pronašli ništa. Ne mogu shvatiti da je žena čija je slika obišla Nemačku, uspela da sakrije svoj identitet i to tri decenije - rekao je inspektor.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pogledajte više