HITNO OGLAŠAVANJE RUSKE FSB: Evo šta kažu o upadu ukrajinskih vojnika u Belgorod i Kursk

Novosti online 12. 03. 2024. u 10:31

RUSKA Federalna služba bezbednosti demantovala je informacije o ulasku ukrajinskih oružanih snaga u pogranična naselja Belgorodske i Kurske oblasti.

Foto: Depositphotos

- Na društvenim mrežama se šire informacije o ulasku ukrajinskih oružanih formacija u neka pogranična naselja Belgorodske i Kurske oblasti. Objavljene informacije ne odgovaraju stvarnosti - navodi se u saopštenju FSB Ruske Federacije, prenosi RIA Novosti.

"Zaustavljeni pokušaji kršenja granice u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti"

Od 10. marta zaustavljeno je više pokušaja narušavanja državne granice u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti, a neprijatelj je izgubio preko 100 ljudi, šest tenkova i 20 oklopnih vozila, saopštio je Centralni operativni centar FSB RF.

- Od 10. marta, FSB Rusije je zajedno sa pridruženim jedinicama Oružanih snaga Rusije zaustavio više pokušaja narušavanja državne granice u okviru navedenih konstitutivnih entiteta Ruske Federacije - navodi se u poruci.

Podsetimo, prethodno su se pojavile informacije i snimci na društvenim mrežama da je grupa ruskih dobrovoljaca koja se bori na ukrajinskoj strani upala na teritoriju ruske pogranične Belgorodske oblasti.

Pogledajte više