FSB SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD: Učestvovao i državljanin Belorusije, pogledajte munjevitu akciju specijalaca (VIDEO)

Đorđe Grmuša 07. 03. 2024. u 11:53

FEDERALNA služba bezbednosti (FSB) Rusije sprečila je teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi u kojem je učestvovao državljanin Belorusije u ruskoj Republici Kareliji, a koji je neutralisan nakon što je otvorio vatru na pripadnike FSB-a, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a.

Foto: Eks printskrin/Pluton

FSB je, navodi se, sprečio teroristički napad koji su planirale ukrajinske specijalne službe uz učešće regrutovanog državljanina Belorusije, rođenog 1974. godine, a koji je bio pripadnik nacionalističke formacije, puka "Kastus Kalinovski", koja je zabranjena u Belorusiji, objavile su RIA Novosti.

Ističe se da je taj agent ukrajinskih specijalnih službi prikupljao i prenosio podatke o objektima transportne infrastrukture i izvršnim organima vlasti u regionu i da je planirao da pomoću eksploziva digne u vazduh jednu od upravnih zgrada u gradu Oloncu. 

Prilikom hapšenja, napadač je otvorio vatru na službenike FSB-a i zatim je neutralisan, napominje se u saopštenju i navodi da snage bezbednosti i civili nisu povređeni. 
Ističe se da su delovi improvizovane eksplozivne naprave sadržali delove proizvedene u Velikoj Britaniji i SAD.

Pokrenut je krivični postupak zbog pripreme terorističkog napada, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pogledajte više