"BERLIN DA RAZJASNI STVARI": Oštra reakcija Dume nakon vesti da su u Bundesveru razmatrali napad na Krimski most

Novosti online 01. 03. 2024. u 10:56

PREDSEDNIK Dume Vjačeslav Volodin smatra da Berlin, nakon što je objavljeno da su oficiri nemačke vojske razmatrali planove za napade na Krimski most, treba da razjasni stvari.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

- Obelodanjeni snimak razgovora obavezuje rukovodstvo Nemačke da objasni sledeće: 1. Kojim odlukama Nemačke se rukovodio kadar Bundesvera kada je razmatrao planove za napad na Rusiju? 2. Da li će biti kažnjeni? I kako? 3. Da li za to znaju poslanici Bundestaga? 4. Da li Šolc shvata da tako nešto od Rusije zahteva da izvede uzvratne napade? - napisao je Volodin na Telegramu.

Prethodno je glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan objavila da poseduje audio-snimak na kojem visokopozicionirani oficiri nemačkog Bundesvera razmatraju udare na Krimski most.

- Nešto veoma interesantno su mi dali prijatelji iz vojske baš tog dana kada je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da NATO ne učestvuje i neće učestvovati u ukrajinskom sukobu. Tako zanimljivo štivo i snimak da baš želim da ga objavim. Da obradujem pratioce. Na tom snimku visoki oficiri nemačke vojske razmatraju kako će bombardovati (pažnja!) Krimski most. I kako da to što lukavije urade kako bi njihov Šolc mogao da nastavi da priča kako s tim nema nikakve veze - napisala je Simonjan.

Prema njenim rečima, na snimku koji traje 40 minuta oficiri Bundesvera pominju i vojnike SAD i Velike Britanije uzgred govoreći kako oni odavno direktno učestvuju u sukobu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pogledajte više