ŽESTOKE BORBE KOD POBEDE: Rusi u selu pobeda uništili tenkove leopard i oklopne transportere M113

Predrag Stojković 20. 02. 2024. u 17:20

ORUŽANE snage Ruske Federacije vrše dalji juriš na ukrajinske položaje u rejonu sela Pobeda na sektoru fronta kod Marjinke. Ovo sledi iz izveštaja ruskih ratnih dopisnika i ukrajinskih izvora.

Foto Tanjug

Ruske snage su trenutno zauzele više od polovine sela Pobeda. Ranije su se jedinice ruske vojske borile u selu, ali sada nastavljaju da potiskuju ukrajinske snage van sela. Konkretno, jurišne jedinice 255. puka, uz podršku tenkova iz bataljona Tigar, napale su vojnike Oružanih snaga Ukrajine pokušavajući da zadrže kontrolu nad stambenim zgradama sela Pobede.

Shvatajući tešku situaciju u Pobedi, Ukrajinci pokušavaju da ovde prebaci dodatne rezerve. Ukrajinski vojnici su se rasporedili po podrumima zgrada i podrumima privatnih domaćinstava, sada je jedan od glavnih i teških zadataka ruske vojske da ih izbaci iz tih pložaja.

O ozbiljnosti situacije svedoči i činjenica da je komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala u borbe kod Pobede zapadnu vojnu tehniku – tenkove Leopard i oklopne transportere M113, ali je veći deo te tehnike već uništen od strane ruskih jurišnih jedinica.

Napredovanje ruskih trupa zabeleženo je i u selu Novomihajlovka. Ovde 155. brigada mornaričke pešadije Oružanih snaga Rusije zauzima nova područja na teritoriji naseljenog mesta, potiskujući i uništavajući ukrajinske snage.

Aktuelnu situaciju prokomentarisao je i Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinska vojska je priznala da je na sektoru fronta kod Marjinke ruska vojska izvela 19 napada u oblastima Georgijevke, Novomihajlovke i Pobede. Napredovanje Oružanih snaga Rusije u ovoj oblasti sve je teže sakriti, pa je ukrajinska komanda već prinuđena da daje relativno istinite informacije o događajima koji se dešavaju.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pogledajte više