ZA PUTINA BI GLASALO 75 ODSTO RUSA: Pokazuju rezultati ankete sprevedene među 1.600 građana

Tanjug

10. 02. 2024. u 18:41

OKO 75 odsto građana Rusije bilo bi spremno da glasa za predsednika Vladimira Putina na predsedničkim izborima da se oni održavaju sledeće nedelje, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja.

Foto Tanjug/AP

Istraživanje je sprovedeno među 1.600 odraslih Rusa, a objavio je ruski centar za istraživanje javnog mnjenja VCIOM, prenosi TASS.

Rezultati takođe pokazuju i da je 85 odsto ispitanika upoznato sa terminom održavanja izbora, pošto je 81 odsto njih navelo tačan datum i godinu izbora, dok je četiri odsto navelo da zna da su izbori ove godine.

- Početkom februara odziv birača na predstojećim predsedničkim izborima bio bi 76 odsto, s obzirom da je 62 odsto njih odgovorilo da će sigurno učestvovati na predsedničkim izborima, a 14 odsto je reklo da će verovatno to učiniti, rekao je jedan anketar.

Prema istraživanju sprovedenom od 29. januara do 4. februara, nivo poverenja Rusa u predsednika Vladimira Putina porastao je za 0,2 procentna poena, na 79,1. Savet Ruske Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. i glasanje će trajati tri dana.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pogledajte više