"KARLSONU NIJE POTREBNA ZAŠTITA RUSIJE" Bura se ne stišava, oglasio se Peskov - "Intervju sa Putinom će se analizirati danima"

Marija Stevanović 08. 02. 2024. u 14:30

AMERIČKOM novinaru Takeru Karlsonu nije potrebna zaštita Rusije – on je u stanju da se zauzme za sebe, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Peskov se oglasio povodom reakcije pojedinih javnih ličnosti u SAD koje su negativno komentarisale dolazak Karlsona u Moskvu, gde je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Da li je Karlsonu potrebna neka naša zaštita? Mislim da ne. Smatram da može da se zauzme za sebe. Pored ne baš uračunljivih glasova u SAD, čuju se i oni razumni. Videćemo. Nama je važno da se što više ljudi u svetu upozna sa pogledom na svet i mišljenjem ruskog predsednika - ocenio je portparol Kremlja.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Peskov je dodao da će se intervju američkog novinara sa predsednikom Rusije analizirati danima.

- Karlson, njegov dolazak u Rusiju i intervju sa Putinom – to je događaj koji je izazvao poseban odjek ne samo u Americi, nego i kod nas u zemlji, iskreno rečeno. I to ponegde neverovatan odjek. Očigledno je da je reč o intervjuu koji iščekuju i koji će čitati i analizirati danima - ocenio je on, istakavši da je svaki intervju šefa države veoma važan događaj.

Peskov je naglasio da Kremlj nema konkretnih očekivanja po pitanju reakcije na intervju Putina.

- Jasno je da će biti veoma različitih reakcija. Ali najvažnije je da ih bude, jer različite reakcije znače da su videli intervju - dodao je portparol Kremlja.

Intervju Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom biće objavljen 9. februara u ponoć po srpskom vremenu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SKANDAL!!! Opozicija ćuti - dok Viola za Kosovo kaže da nije "domaće pitanje"

Pogledajte više