VEŽBE STRATEŠKIH NUKLEARNIH SNAGA: MO Rusije - Planiramo sedam lansiranja interkontinentalnih raketa

P. Z. S. / ria.ru

07. 01. 2024. u 17:17

RUSKE strateške raketne snage (RVSN) planiraju da izvedu sedam lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa u 2024. godini, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane.

Foto Tanjug/AP


-Ove godine Strateške raketne snage planiraju da izvedu sedam lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa, napominje Ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo da su u proteklih pet godina Raketne strateške snage izvele više od 20 lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa tokom letačkih testova perspektivnih raketnih sistema i obuke u upravljanju avionima.

Krajem oktobra Raketne strateške snage izvele su vežbe pod rukovodstvom predsednika Vladimira Putina. Tokom obuke, vežbali smo nanošenje masivnog nuklearnog udara od strane strateških ofanzivnih snaga kao odgovor na neprijateljski nuklearni napad.

U vežbe su bili uključeni strateški raketni sistem Strateških raketnih snaga „Jars“, strateška raketna podmornica Severne flote „Tula“, kao i dva strateška nosača raketa dugog dometa Tu-95MS.

Pored toga, tokom manevara proveravali su nivo obučenosti organa vojne komande i kontrole, veštine rukovođenja, kao i operativno osoblje u organizovanju kontrole potčinjenih trupa. Kremlj je naglasio da su svi planirani zadaci u potpunosti završeni.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pogledajte više