ZA TAJ NOVAC PROLIĆE SE NOVE REKE KRVI Medvedev upozorio: Rusija i NATO od Kubanske krize nikada nisu bili toliko blizu trećem svetskom ratu

Novosti onlajn

08. 12. 2023. u 08:48

PRETNjA od direktnog sukoba Rusije i NATO-a koja se može pretvoriti u treći svetski rat nikada nije bila toliko stvarna od vremena Kubanske krize, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Foto Tanjug/AP

On je, pored toga, na Telegram kanalu ocenio da će Kijev, ako ne sada, onda sledeće godine dobiti novac od Sjedinjenih Američkih Država da bi se nastavilo „profitiranje od rata“.

- Za taj novac će se proliti nove reke krvi, a za to je odgovorna porodica (aktuelnog američkog predsednika Džozefa) Bajden i njihovi banderovski gadovi - naglasio je Medvedev.

Zvaničnik je ocenio da ono što je bez presedana u pokušajima administracije američkog predsednika da dobije novac od Kongresa za Ukrajinu jeste to što SAD nikada ranije nisu tako agresivno i drsko trošile toliko novca na drugorazrednu državu u fazi raspada, zbog koje su i predsednik i članovi njegove porodice tako korumpirani.

Prema njegovim rečima, Bajdenu se u perspektivi smeši malo verovatan impičment i veoma velika verovatnoća gubitka predsedničkih izbora.

- Odatle bezobrazne ucene, neprekidna histerija i divljačke insinuacije na našu adresu - istakao je zvaničnik.

Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.

Bajden je ranije zatražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio neophodnu podršku u Kongresu. Gornji dom sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pogledajte više