ZAPAD ĆE PRECRTATI ISTORIJU UKRAJINE PRE 2022. GODINE: Zaharova upozorava - Oni to ne vide, kao da ne postoji...

Novosti online 22. 11. 2023. u 09:03

ZAPAD će izbrisati iz istorije Ukrajine sve što se dešavalo pre 2022. godine, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova za radio Sputnjik.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona je skrenula pažnju na svesno ćutanje zapadnog mejnstrima u danima kada se obeležava 10. godišnjica Majdana u Kijevu.

- Oni to ne vide, kao da ne postoji. A zašto ne postoji? Zato što će situaciju oko Ukrajine sada isključivo posmatrati od 2022. godine. Istorija pre toga ih ne interesuje. Zanimaće ih samo u smislu koncepcije Golodomora ili drugih stvari, povezanih sa prekrajanjem istorije. Tada će se okrenuti istoriji Ukrajine, sve ostalo za njih ne postoji - rekla je Zaharova za radio Sputnjik.

Prema njenim rečima, da bi se shvatila aktuelna dešavanja u Ukrajini, mora se znati predistorija.

- Zapad će učiniti sve da se godine, decenije koje prethode 2022. godini izbrišu. U njihovim interpretacijama neće biti ni prvog Majdana (2004. godina), ni drugog Majdana (2013. g.) - ocenila je ona.

Pre 10 godina, 21. novembra 2013. godine, na majdanu u Kijevu počeli su protesti koji su doveli do državnog udara. Povod za masovne proteste bilo je to što su tadašnje vlasti obustavile potpisivanja sporazuma sa Evropskom unijom.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pogledajte više