"AMERIKANCI SU BACILI MILIJARDE DOLARA..." Volodin nikad jasniji - Nećete pobediti Rusiju ni uz pomoć NATO-a

Novosti online 06. 11. 2023. u 09:09

EVROPSKE države i SAD danas shvataju da kijevski režim neće pobediti Rusiju na frontu, bez obzira na svu podršku NATO-a i to što se američki predsednik Džozef Bajden kladio na pobedu Kijeva, objavio je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

Vjačeslav Volodin, Foto AP

Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski za mnoge postaje toksičan političar, sa kojim ne žele da se rukuju, a njegovoj sudbini ne treba zavideti, jer marionete ne završavaju dobro, "posebno u situacijama kada su stotine hiljada građana vodile u pogibiju radi sopstvene vlasti i trgovale nezavisnošću svoje zemlje".

Amerikanci su "bacili milijarde dolara, vojnu tehniku, rakete, municiju, plaćenike i mnogo toga drugog" kako bi Ukrajina pobedila, ali Ukrajina je "izgubila suverenitet", "rat do poslednjeg Ukrajinca završio se ogromnim ljudskim gubicima za Ukrajinu".

- U takvim uslovima civili ne žele da ratuju, ginući za naciste i korupcionere - napisao je Volodin. 

- Posle osamdeset godina Kijev je ponovo pod okupacijom, a nacistička ideologija je postala državna na teritoriji cele Ukrajine. Krvavi kijevski režim nastavlja da šalje stanovnike u sigurnu smrt, kako bi se održao na vlasti - pojašnjava on.

Volodin, takođe, podseća da je sovjetska armija, na današnji dan, pre tačno 80 godina oslobodila Kijev od fašističkih okupatora, ali i da je pobeda bila skupa.

- Pre rata u gradu je živelo 850 hiljada ljudi. Za nešto više od dve godine okupacije, više od 200 hiljada stanovnika umrlo je u koncentracionim logorima, a 100 hiljada je odvedeno na prinudni rad. Prema različitim izvorima, stanovništvo Kijeva smanjeno je za 70%. Saučesnici zločina Hitlerovih okupatora bili su ukrajinski nacionalisti, banderovci - podseća on.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pogledajte više