UDARI RUSKE AVIJACIJE PO DŽIHADISTIMA: Uništena podzemna skladišta municije terorista u Idlibu

Novosti online 19. 10. 2023. u 22:27

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije izvele su vazdušne napade na podzemna skladišta terorista u kojima su bile smeštene granate za višecevne raketne sisteme i materijal, izjavio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

Foto: EPA

-Zbog kontinuiranih provokacija terorističkih grupa koje deluju u zoni deeskalacije Idlib, Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavile su da izvode vazdušne napade na objekte ilegalnih oružanih grupa. U provinciji Idlib u regionu Ištebrak uništena su podzemna skladišta terorista, gde su čuvani materijali i municija za višecevne raketne sisteme, rekao je Kulit na konferenciji za medije.

Kontraadmiral je dodao i da su u granatiranju položaja vladinih snaga od strane terorističkih grupa Džebhat Nusra i Islamske partije Turkestana (obe zabranjene u Rusiji) ranjena tri sirijska vojnika.

-U protekla 24 sata u zoni deeskalacije Idlib zabeleženo je 12 napada na položaje sirijskih vladinih snaga od strane terorističkih grupa Džebhat Nusra i Islamska partija Turkistana: u provinciji Idlib – osam napada, u provinciji Latakija – četiri napada. Ranjena su tri sirijska vojnika, precizirao je Kulit.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pogledajte više