MEDVEDEV O MASAKRU U BOLNICI: "Amerika snosi odgovornost za zločinački napad u Gazi"

Tanjug

18. 10. 2023. u 00:36

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je napad na bolnicu u Pojasu Gaze ratni zločin, za koji Sjedinjene Američke Države snose konačnu odgovornost.

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Monstruozni napad na bolnicu u Pojasu Gaze je svakako ratni zločin. I konačnu odgovornost za njega snose oni koji cinično zarađuju od ratova u različitim zemljama i na različitim kontinentima. Koji nepromišljeno dele kolosalan novac za oružje, puneći njihov vojnoindustrijski kompleks u svojoj globalnoj misiji zaštite demokratskih vrednosti. Sjedinjene Američke Države - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Palestinski predsednik Mahmud Abas proglasio je danas trodnevnu žalost širom Palestine, zbog napada izraelskih snaga na bolnicu u Pojasu Gaze, prilikom kojeg je, prema tvrdnjama Palestinaca, ubijeno najmanje 500 ljudi.

Palestinske vlasti su za napad na bolnicu okrivile izraelske snage, a iz palestinske militantne grupe su poručili da je reč o "ratnom zločinu".
Sa druge strane, izraelska vojska (IDF) tvrdi da je za eksploziju odgovorna neuspešno lansirana raketa palestinske militantne grupe Islamski džihad.
 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pogledajte više