TRAMP TRAŽI OSTAVKU OD NETANJAHUA? Bivši američki predsednik ima drugačije planove za Izrael

Đ. G.

13. 10. 2023. u 00:28

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp poručio je pristalicama da želi da izraelski premijer Benjamin Netanjahu podnese ostavku, piše časopis Rolingstons.

Foto: Printskrin Youtube

Tramp je poslednjih dana imao telefonske razgovore sa republikanskim donatorima i pristalicama koji su želeli da znaju kako će se ponašati u eskalirajućoj situaciji oko Izraela ako pobedi na izborima, piše publikacija, pozivajući se na izvore bliske političaru.

Tramp je izneo ideje o prekidu svake pomoći Palestini i pozivanju drugih nacija da učine isto, navodi se u izveštaju. „Ali tokom ovih privatnih razgovora, Tramp je takođe proveo neuobičajeno mnogo vremena agresivno napadajući Netanjahua“, piše list.

- Izvori kažu da su Trampovi komentari izrazili snažnu želju da Netanjahu bude van funkcije do trenutka kada Tramp preuzme dužnost 2025. godine - navodi se u izveštaju.

Časopis napominje da se na taj način političar može osvetiti Netanjahuu, koji 2020. godine nije podržao Trampovu tezu o lažnoj prirodi američkih predsedničkih izbora, koje je izgubio, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pogledajte više