SUKOB U BLIZINI SEDIŠTA UN: Okupili se propalestinski i proizraelski demonstranti u NJujorku

Tanjug 09. 10. 2023. u 10:36

ZBOG sukoba koji je tokom proteklog vikenda eskalirao na Bliskom istoku, pristalice Izraela i Palestinaca održale su u nedelju odvojene skupove u nekoliko američkih gradova.

Foto: AP

U Njujorku je izbio sukob između suprotstavljenih demonstranata u blizini sedišta Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, nakon što se velika grupa palestinskih pristalica okupila na Tajms skveru, prenosi AP.

Policija je opkolila kompleks Ujedinjenih nacija dok su se desetine propalestinskih demonstranata okupile u blizini, skandirajući i mašući zastavama.

Na trotoarima su bile postavljene metalne barikade, a policajci su pokušavali da razdvoje dve protivničke grupe.

Dok su neki palestinski demonstranti odlazili, demonstranti ljudi koji su nosili izraelske zastave prešli su barikade, nakon čega je izbio kratak okršaj.

Jedan čovek je otkinuo izraelsku zastavu i bacio je na trotoar, gde su je drugi gazili, ali policija je brzo odreagovala i razdvojila dve sukobljene strane.

Palestinci koji žive u Americi protestovali su ispred izraelskih konzulata u Atlanti i Čikagu, dok je bivša predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi predvodila skup jevrejske zajednice u sinagogi u San Francisku.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pogledajte više