"NIKAD NISAM POKUŠAVAO DA ODRŽIM LEKCIJU": Putin o svom govoru na Valdajskom forumu

Novosti online

08. 10. 2023. u 17:20

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da u svom govoru na Valdajskom forumu 5. oktobra nije pokušavao nikome da drži lekcije, već je izlagao stav ruske države.

Foto Tanjug/AP

Kako je objavila televizija „Rusija 1“, nakon završetka plenarne sednice foruma, moderator Fjodor Lukjanov je u razgovoru sa predsednikom na marginama uporedio njegov govor sa nastupom „dobrog učitelja“.

- Nisam ni pokušavao nikoga da podučavam. Pokušao sam da slušaocima i našim kolegama prenesem stav ruskog rukovodstva i Ruske Federacije - naglasio je šef države.

Jubilarni 20. Međunarodni debatni forum „Valdaj“ održan je u četvrtak pod motom „Pravedna multipolarnost: Kako osigurati bezbednost i razvoj za sve“. Na početku plenarne sednice Putin je tradicionalno održao uvodni govor, koji je trajao nešto više od pola sata. Nakon toga, šef države je još tri sata odgovarao na pitanja moderatora i učesnika kluba. On je, između ostalog, govorio o napretku specijalne vojne operacije, budućnosti globalnog političkog i finansijskog sistema i situaciji u ruskoj ekonomiji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NOVI RAT - Hamas napao Izrael

Pogledajte više