„ODVRATNO JE I OPASNO KAKO LAŽE“: Zaharova se obrušila na Fon der Lajenovu zbog Hirošime

Novosti onlajn

22. 09. 2023. u 11:35

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su opasne neistinite izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen na račun Rusije.

FOTO: AP/Tanjug

Naime, Zaharova je obratila pažnju na govor predsednice Evropske komisije na ceremoniji dodele nagrada Atlantskog saveta – američkog analitičkog centra pri NATO, čiji je jedan od ovogodišnjih laureata i japanski premijer Fumio Kišida.

- Fon der Lajenova je održala prilično upadljiv govor. Pohvalila je šefa japanske Vlade za podršku kijevskom režimu i borbu protiv Rusije. Podsetila je da je njegova porodica rodom iz Hirošime, te da su tokom nuklearnog bombardovanja 1945. godine tamo poginuli njegovi rođaci. O SAD i vašingtonskim dželatima, koji su bacili bombe na japanske gradove i civilno stanovništvo – ni reči - napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je dodala, Fon der Lajenova, „koja je umešana u najveće korupcionaške skandale u istoriji EU, otišla je korak dalje“ – za tragediju u Hirošimi okrivila je Rusiju.
Zaharova je citirala predsednicu Evropske komisije.

- Ovo su doslovce njene reči: 'Mnogi vaši rođaci su poginuli kada je nuklearna bomba sravnila Hirošimu sa zemljom. Odrasli ste slušajući priče o preživelima i želeli ste da i mi čujemo te priče, pogledamo u prošlost i naučimo nešto o budućnosti... Rusija preti da ponovo upotrebi nuklearno oružje. To je odvratno, opasno, i u senci (u kontekstu) Hirošime – neoprostivo'. Odvratno je i opasno to kako Ursula fon der Lajen laže - napisala je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pogledajte više