NEPOŽELJAN OD POČETKA: Kralj Čarls želeo ćerku, a njegova reakcija nakon rođenja Harija šokirala čak i Elizabetu

Novosti Onlajn

09. 09. 2023. u 08:46

BIOGRAF kraljevske porodice nedavno je otkrio da je kralj Čarls III bio razočaran kada je saznao da je princeza Dajana rodila Harija.

Foto EPA

Kako ističe biograf, kralj je želeo devojčicu, a njegova reakcija na to što je Hari dečak bila je toliko poražavajuća za princezu Dajanu da je to bio jedan od uzroka raspada njihovog braka.

Ranije nepoznati audio snimak princeze Dajane koja govori o svojoj "smešnoj" zajednici sa tadašnjim princom od Velsa emitovan je u petak u emisiji "Dobro jutro Ameriko", uključujući snimak na kojem opisuje svoje razočaranje kada je saznao da Hari nije devojka.

- Moj muž ne želi ni da razgovara sa mamom. Na Harijevom krštenju, Čarls je prišao mami i rekao: 'Znaš, bili smo tako razočarani. Mislili smo da će to biti devojčica' - rekla je princeza Dajana autoru. Endru Morton za njegovu knjigu iz 1992. u "Dajani: Njena istinita priča".

- A kraljica ga je napala: „Treba da shvatiš koliko si srećan što imaš dete koje je normalno. Od tog dana se smirio.Tako radi kad mu neko odgovori - rekla je tada princeza.

Kristofer Andersen, autor knjiga "Kralj" i "Dan da je Dajana umrla", rekao je u intervjuu u utorak da je princeza Dajana bila shrvana reakcijom svog tadašnjeg muža na rođenje njihovog drugog sina 1984. godine.

- O moj Bože. To je dečak. Čak ima i crvenu kosu - rekao je Čarls sa prezirom, na veliko zaprepašćenje lekara i medicinskih sestara u sobi, rekao je Andersen medijima.

Andersen je rekao da mu je princeza tada rekla da je njihov brak završen. Autor je dalje objasnio da je Dajana mrzela celu situaciju rodnih preferencija jer je verovala da su njeni roditelji razočarani što ona nije dečak.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

(Klix)

Pogledajte više