"PRODAO DRŽAVU ZA POMFRIT" Zaharova opet oštra na jeziku, oplela po Kulebi (VIDEO)

Novosti Onlajn

07. 09. 2023. u 18:38

PORTPAROLKA ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oglasila se nakon susreta ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe sa državnim sekretarom SAD Entoni Blinkenom.

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Šef ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Kuleba prodao je svoju rodnu zemlju „za vreću prženog krompira" - rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući fotografiju sa sastanka ukrajinskog političara sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u restoranu brze hrane.

- Ranije su ološi prodavali zavičaj za "celo bure džema i celu korpu kolačića". Sada - za kesu prženog krompira i pitu sa kuvanim bobicama. Za pažnju svima koji su u pretprodajnoj pripremi pozornici - napisala je na svom Telegram kanalu.

Američki list "Hil" navodi da je sastanak održan u sredu uveče u okviru Blinkenove posete Kijevu. Prema pisanju lista, političari su u restoranu brze hrane u Kijevu „razmenili priče iz dana kada su bili studenti i složili se da je brza hrana verovatno protiv preporuka njihovih lekara“.

Kuleba je Blinkenu rekao da je kao student odlazio u baš u takve restorane kako bi izlečio mamurluk.

Blinken je poslednji put posetio Kijev pre godinu dana, u septembru 2022.

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

Pogledajte više