NATO AGRESORI NA JUGOSLAVIJU NISU IZVUKLI NIKAKVU POUKU: Šef ruskih obaveštajaca poručio - "Slepo veruju u svoju nekažnjivost"

Tanjug

30. 08. 2023. u 11:39

ORGANIZATORI NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakvu moralnu pouku iz onoga što su uradili, izjavio je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- NATO organizatori ove ratne zločinačke agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakve moralne lekcije iz onoga što su uradili - rekao je direktor SVR na otvaranju izložbe u Ruskom istorijskom društvu posvećene agresiji NATO-a na Jugoslaviju, prenosi TASS.

Nariškin je istakao da se "kasnije pokazalo da ovo nije jedini put kada će svet biti užasnut ratnim zločinima NATO-ovih vojnika i njihovih lokalnih plaćenika".

Nariškin je naveo da će se ta situacija kasnije ponoviti u Avganistanu i Iraku, u Siriji i Libiji, "a sada i na teritoriji bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike", prenosi TASS.

Apetit NATO-a, koji slepo veruje u sopstvenu nekažnjivost, vremenom samo raste, kazao je Nariškin.

- U takvim slučajevima, kako istorija pokazuje, samo blagovremena demonstracija čvrstine i odlučnosti može doneti bilo šta dobro - rekao je Nariškin na okruglom stolu povodom obeležavanja godišnjice vojne agresije NATO-a na Republiku Srpsku.

BONUS VIDEO: AKTIVNI PVO SISTEMI - Ruski Buk-M3 i Buk-M2 deluju u tandemu

Pogledajte više