STRATEŠKO PARTNERSTVO SE RAZVIJA: Putin razgovarao sa premijerom Indije uoči samita G20

Novosti online 28. 08. 2023. u 16:22

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin i Modi, Foto AP

 - Vladimir Putin je još jednom srdačno čestitao Narendru Modiju uspešno sletanje indijske svemirske stanice Čandrajan-3 na Mesec u blizini njegovog Južnog pola. Potvrđena je spremnost za dalji razvoj bilateralne saradnje u kosmosu - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Modi su konstatovali da se trgovinsko-ekonomska saradnja dve zemlje uspešno razvija i izrazili nameru da nastave zajednički rad. Kremlj je napomenuo da su lideri razmotrili „aktualna pitanja rusko-indijskih odnosa, koji se progresivno razvijaju u duhu posebno privilegovanog strateškog partnerstva“.

 - Konstatovana je pozitivna dinamika trgovinsko-ekonomske saradnje. Iskazano je obostrano raspoloženje za doslednu realizaciju velikih projekata u energetskom sektoru i zajednički rad na proširenju međunarodne transportne i logističke infrastrukture - navodi se u saopštenju.

Putin i Modi su takođe razmenili mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju. Održana je razmena mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju“, navodi se u saopštenju.

 - Razgovarano je o rezultatima 15. samita BRIKS-a u Johanesburgu. Naglašen je značaj postignutih sporazuma, pre svega, proširenja BRIKS-a, što će nesumnjivo doprineti rastu uticaja asocijacije u međunarodnim poslovima - dodaje se u saopštenju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VUČIĆ SE SASTAO SA HARČENKOM U VILI BOKELjKA: Predsednik poželeo dobrodošlicu ruskom ambasadoru


 

Pogledajte više