MATIJA UHVATIO DEVOJČICU (3) KOJA JE PALA KROZ PROZOR: "Zatvorio sam oči i nadao se najboljem" (VIDEO)

Tanjug

28. 08. 2023. u 08:23

BANKAR iz Torina Matija Aguci proglašen je herojem nakon što je uhvatio trogodišnju devojčicu koja je pala sa balkona na petom spratu zgrade.

Foto: Jutjub/CronacaQui torino

Matija Aguci je ispričao da su on i njegova devojka išli do prodavnice hleba u centru Torina kada je čuo čoveka kako viče u pomoć iz stana na gornjem spratu.

- Izašao sam sa devojkom da kupim hleb i čuli smo vriske iz zgrade koji su nam privukli pažnju - rekao je Aguci ispred bolnice u kojoj je pregledan zbog lakših povreda, prenosi Si-En-En.

- Čuo sam čoveka kako vrišti kada je video devojčicu kako se naslanja na ogradu. Devojčica se sve više naginjala i penjala preko ivice, držala se rukama, a noge su joj bile u vazduhu - rekao je Aguci.

Naveo je da je vikao kako bi pokušao da privuče pažnju trogodišnjakinje i spreči je da puzi dalje, ali da je, kada je shvatio da ga nije čula, izračunao njenu putanju i stao ispod terase.

- Počeo sam da joj vičem da ostane mirna i da se vrati unutra, ali nije čula. Kada sam je video kako pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve proći najbolje, ublažio sam njen pad i oboje smo pali na zemlju - rekao je on.

Dodao je da početku nije osećao nikakve znake života kod devojčice, a da je onda počela da plače i da je tada odahnuo.

Aguci je naveo da je devojčica "dobro".

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso pozvao je da se oda počast Aguciju, ocenivši njegov gest kao "herojski i izvanredan". 

Italijanska premijerka Đorđa Meloni zahvalila se Aguciju, dodajući da je priča o devojčici koja je pala sa balkona sa petog sprata mogla da se pretvori u tragediju, ali da je, zahvaljujući Aguciju, njen život spasen. 

- Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju - napisala je Melonijeva na platformi X (Tviter).

U toku je istraga o okolnostima incidenta.

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI - Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pogledajte više