LAVROV POSLAO PORUKU OMLADINSKOM KRILU POLITIČKE STRANKE: "Međupartijska diplomatija igra sve značajniju ulogu usred zapadnih akcija"

Đ. G.

22. 08. 2023. u 22:40

SITUACIJA u svetu se zakomplikovala zbog destruktivnog stava Zapada, čime je uloga međupartijske diplomatije sve značajnija, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov organizatorima i učesnicima Međunarodnog kongresa članova Omladinskih krila Političke stranke.

FOTO: Tanjug/AP

- Pozdravljam organizatore i učesnike Međunarodnog kongresa članova omladinskih krila političkih partija, održanog u okviru Međunarodnog omladinskog foruma „Eurasia Global“ u Orenburgu - navodi se u tekstu pozdrava objavljenog na sajtu ministarstva.

- Danas, kada se situacija u svetu zakomplikovala zbog destruktivnog stava zapadnih država, veoma su traženi napori onih koji su u stanju da daju koristan doprinos u izradi konstruktivnih strategija međunarodnog razvoja. Međupartijska diplomatija, uključujući i njenu omladinsku dimenziju, igra sve važniju ulogu.

Prema rečima Lavrova, ohrabruje to što su ruske političke strukture uspostavile poslovne kontakte sa brojnim stranim partijama i u kontinuiranom su dijalogu sa kolegama širom sveta.

- Širok spektar učesnika kongresa to dokazuje - istakao je on.

Lavrov je naglasio da se sastanak održava uoči Svetskog festivala mladih koji će se održati u Sočiju 2024. godine.

- Očekujem da će mnogi od vas učestvovati i na ovom velikom međunarodnom forumu - dodao je on, prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pogledajte više