DETE OTELA PTICA GRABLJIVICA? Nestanak koji je uzbudio celu Francusku

CELA Francuska uzalud traga za malim, dvoipogodišnjim Emilom, kome već više od nedelju dana nema ni traga ni glasa. Kao razlozi nestanka razmatraju se najneverovatniji scenariji, pa čak da je dete, možda, otela ptica grabljivica, ili da je bilo plen neke divlje životinje, poput vuka!

Foto: Handout / AFP / Profimedia

Emil je nestao netragom 8. jula iz Gornjeg Vernea, zaseoka s oko petnaestak nastambi, u brdima iznad Nice. Pre toga se igrao u dvorištu porodične kuće, njegovih bake i deke s majčine strane, odakle se, izgleda, iskrao, jer su ga dvoje svedoka primetili samog, kasno po podne, u jednoj od uličica ovog mestašca. U kući su u to vreme bili mnogobrojni članovi porodice.

Odmah po nestanku alarmirana je policija, sprovedena je istraga među stanovnicima, ispitano je tridesetak ljudi, razgovarano s nesrećnim roditeljima. Potraga je izvršena u širokom krugu oko kuće u kojoj je živeo, a u njoj je u jednom trenutku učestvovalo preko 800 ljudi, među kojima je bilo mnogo dobrovoljaca. Prečešljana je svaka slamka na stotinak hektara.

Uposleni su termičke kamere, dronovi, psi tragači. Sakupljene podatke istražuju i vojni stručnjaci iz Marselja. Između ostalog, istražena je i lokacija odakle se širio jak i neprijatan miris, a ispitani su i sastojci jednog požara u blizini. Bezuspešno.

Predsednik mesne zajednice je proglasio zabranu ulaska u Gornji Verne svih lica spolja, koja tu ne žive, da se zbog opsedanja znatiželjnika ne bi ometala istraga. Zabrana je obrazložena kao akt protiv "turizma znatiželje", jer se stvorilo veliko zanimanje javnosti. Pojavili su se, čak, i vidovnjaci koji istrazi nude pomoć! Istovremeno, otkriveno je i više lažnih humanitarnih akcija preko interneta za navodno prikupljanje pomoći porodici malog Emila.

Nijedna mogućnost u istrazi se ne zanemaruje, ali je zanimljivo da sumnja u otmicu trenutno nije privilegovana. Drugi roditelji iz ovog kraja se sada boje za svoju decu, pa je pažnja udvostručena.

DESETORO DECE

Emilova majka Mari, maserka, potiče iz porodice s desetoro dece koja nisu išla u školu i učila su kod kuće, dok se za njegovog oca Kolombana (26), inženjera, navodi da je aktivan u krajnjoj desnici. Mediji prenose da za njih komišije ističu da su veoma religiozni, da žive povučeno i da nisu pravili probleme. Emil je sa roditeljima živeo u varošici Bujadis, iznad Marselja, na oko 160 kilometara od Gornjeg Vernea.

Pogledajte više