POSLE SASTANKA SA SUNAKOM, BAJDENA UGOSTIO KRALJ ČARLS TREĆI: Evo o čemu su razgovarali lideri Velike Britanije i SAD

Tanjug 10. 07. 2023. u 16:46

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden sastao se danas sa britanskim kraljem Čarlsom Trećim kako bi razgovarao o borbi protiv klimatskih promena.

FOTO: Tanjug/AP

Na sastanku, koji je usledio nakon Bajdenovog sastanka sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, prisustvovali su sekretar organizacije Neutralnost ugljen-dioksida, specijalni izaslanik SAD za klimu Džon Keri, kao i finansijeri i filantropi, koji su zajedno sa kraljem i američkim predsednikom razgovarali o finansiranju borbe protiv klmiatskih promena, odnosno kako a na najbolji način pomognu zemljama u razvoju da smanje emisije ugljen-dioksida, prenosi Bi-Bi-Si.

FOTO: Tanjug/AP

Ranije danas Bajden se sastao i sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, i izjavio da je odnos dve zemlje ''Čvrst poput stene''.

Sunak je dodao da će dvojica državnika razgovarati o mogućim načinima kako da dve zemlje ojačaju saradnju i zajedničku ekonomsku sigurnost, ''u korist naših građana''.

Govoreći o predstojećem samitu NATO-a u litvanskoj prestonici Viljnusu, Sunak je istakao da SAD i Britanija ''stoje kao dva najčvršća saradnika u tom savezu" i da zna da će učiniti sve što mogu da ojačaju evroatlantsku bezbednost.

FOTO: Tanjug/AP

Bajden je sinoć stigao u London, gde je započeo evropsku turneju tokom koje će posetiti i Litvaniju i Finsku.

Bela kuća je najavila da će Bajden večeras otputovati u Viljnus u Litvaniji, gde će u sutra i u sredu učestvovati na samitu NATO.

BONUS VIDEO: INDIJA: Poplavljene ulice, kolaps saobraćaja, oštećene zgrade usled jakih kiša u Nju Delhiju

Pogledajte više