ITALIJANI PROTIV SLANJA ORUŽJA I PARA UKRAJINI: Rezultati istraživanja - Skoro polovina građana ima loše mišljenje o Zelenskom

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

04. 07. 2023. u 22:26

POSLE 16 meseci od početka rata u Ukrajini i nakon deset dana od pobune grupe Vagner, među Italijanima je sprovedeno obimno istraživanje, koje nedvosmisleno pokazuje da je 56 odsto ispitanih Italijana protiv slanja oružja Ukrajini, a 33 odsto nije za to da im se šalju i oružje i novac.

Foto: Kancelarija predsednika

Samo 23 posto smatra da ne bi trebalo u Ukrajinu da se šalje oružje, ali materijalnu pomoć da.

Negativna iznenađenja stižu u istraživanju kada je reč o poverenju Vladimiru Zelenskom. Naime,  46 odsto građana ima negativno mišljenje o njemu, 41 pozitivno, ostali nemaju bilo kakvo mišljenje.

A najinteresantnije, među ispitanicima najviše je onih koji su protiv ukrajinskog lidera a izjašnjavaju se kao osobe desne političke orijentacinje („Italijanska braća“ partija Đorđe Meloni) njih 54 procenata, a iste te političke boje, njih 19 posto, ima pozitivno mišljenje o Vladimiru Putinu.

U zaključku istraživanja stoji i to, s obzirom da je italijanska Vlada desnice od početka stala uz rame Zelenskog, da ovakvo istraživanje ne menja i neće promeniti ništa u budućem glasačkom telu u prilog partije desne orijentacije.

Pogledajte više