KO JE MLADIĆ KOGA JE UBIO POLICAJAC U FRANCUSKOJ: Vozio bez dozvole, imao petnaest prekršaja, ali i bio predusretljiv

SAZNALO se nešto više i o onome što je prethodilo ubistvu Naela u Nanteru, posle čega je došlo do velikih nereda u Francuskoj. Ističe se da mnogobrojne ulične kamere svedoče o tome kako je napravio više prekršaja, vozio brzo autobuskom trakom, odbio da se povinuje policijskoj kontroli, prošao kroz crveno svetlo...

Foto: Goran Čvorović

Vozio je, inače, bez vozačke dozvole. Žuti "mercedes AMG", za čijim volanom se nalazio, bio je iznajmljen, i imao je poljske tablice.

Nael je živeo u naselju "Pablo Pikaso" u Nanteru i pohađao školu za električare, ali je imao puno izostanaka, bio je i dostavljač brze hrane, ranije je igrao fudbal, a kasnije postao pasionirani ragbista.

Francuski mediji su preneli da je do sada 15 puta bio uveden u policijsku kartoteku, između ostalog zbog korišćenja lažnih registarskih tablica, prikrivanja, vožnje bez osiguranja. Pet puta je odbio da se povinuje policijskoj kontroli, pretposlednji put samo nedelju dana pre nego što je stradao. Registrovan je i zbog korišćenja i prodaje narkotika, javio je radio "Evropa 1". Prijatelji, komšije i poznanici ga ipak opisuju kao učtivog i predusretljivog.

Mladićevi roditelji su poreklom iz Alžira. Reagovalo je i alžirsko ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem u kome se ističu šok i konsternacija zbog brutalnog i tragičnog odlaska mladog Naela u uznemirijućim i zabrinjavajućim okolnostima.

Njegova majka je očajna i pita se kako je policajac mogao da puca samo zato što je njen sin odbio policijsku kontrolu. Porodica je dobila podršku od francuskih vlasti, a protiv policajca je pokrenuta istraga i on se nalazi u pritvoru.

Pogledajte više