"PUTIN ĆE ODRŽATI SVOJU REČ O PRIGOŽINU" Peskov: Sprovode se dogovori postignuti da se izbegne najgori scenario pobune

Tanjug

27. 06. 2023. u 14:30

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se sprovode dogovori koji su postignuti da bi se izbegao najgori razvoj događaja tokom pokušaja pobune privatne vojne grupacije "Vagner".

Foto: Profimedia

Peskov je rekao da je u vezi sa time ruski predsednik Vladimir Putin dao određena obećanja i garancije koje će ispuniti.

Peskov je napomenuo da Putin uvek drži svoju reč, bilo da je reč o međunarodnim ili unutrašnjim poslovima, prenele su RIA Novosti.

Portparol Kremlja je rekao da nema informacije o tome gde bi mogao da se nalazi šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

- Nemam takve podatke i ne mogu vam ništa reći - rekao je Peskov novinarima na pitanje da li Kremlj ima podatke o tome gde se Prigožin nalazi.

Koordinacija Putina sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom je svakodnevna, što karakteriše saveznički karakter odnosa, posebno kada je bezbednost u prvom planu, istakao je Peskov.

Peskov je naglasio da trenutno ne postoje preduslovi za pregovore Rusije sa Ukrajinom.

Kremlj ne zna ništa o planiranim pregovorima za rešavanje situacije u Ukrajini koji bi navodno mogli da počnu u julu, rekao je Peskov.

Prethodno je nemački televizijski kanal ARD, nakon međunarodnih konsultacija na visokom nivou održanih u Kopenhagenu tokom vikenda, izvestio da bi "zvanični pregovori" za rešavanje situacije u Ukrajini mogli da počnu u julu.

Taj TV kanal nije precizirao da li se planira učešće Rusije u tim pregovorima, prenele su RIA Novosti.
 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pogledajte više