IZDAJA JE PUT DO NAJVEĆE TRAGEDIJE, NEĆEMO TO DOZVOLITI: Medvedev o puču "Vagnerovaca" - "Neprijatelj će biti poražen"

Novosti online

24. 06. 2023. u 12:32

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da moskovske vlasti neće dozvoliti raskol i izdaju i da će svako ko to pokuša biti poražen.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Medvedev je objavio na svom Telegram kanalu da je izdaja put do najveće tragedije, univerzalne katastrofe koju vlasti neće dozvoliti, prenosi RIA.

- Raskol i izdaja su put do najveće tragedije, univerzalne katastrofe. Nećemo to dozvoliti. Neprijatelj će biti poražen! Pobeda će biti naša - napisao je Medvedev.

Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin odbacio je danas optužbe predsednika Vladimira Putina za izdaju, a svoje borce nazvao patriotama.

U audio poruci na svom Telegram kanalu, Prigožin je poručio: "Što se tiče izdaje otadžbine, predsednik je duboko pogrešio. Mi smo patriote. Niko se neće predati na zahtev predsednika. Ne želimo da zemlja nastavi da živi u korupciji i lažima".

On je rekao da se njegovi borci neće predati na zahtev Putina, jer "ne želimo da zemlja živi u korupciji, prevari i birokratiji".

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je u subotu da će braniti zemlju od oružane pobune Prigožina, koju je nazvao "ubodom noža u leđa" Rusiji.

- Svi koji su pripremali pobunu pretrpeće neizbežnu kaznu. Oružane snage i druge vladine agencije dobile su neophodna naređenja - rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pogledajte više