PAPA FRANJA POZDRAVIO VERNIKE NAKON OPERACIJE: Promukao i bez daha, zahvalio se na molitvama

Tanjug

18. 06. 2023. u 15:12

PAPA Franja nastavio je danas, dva dana nakon izlaska iz bolnice, nedeljni običaj pozdravljanja javnosti na Trgu Svetog Petra, izražavajući zahvalnost za utehu koju je dobio nakon operacije.

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Franja (86) je okupljenima, koji su uzvikivali: „Živeo papa!“ zahvalio na „naklonosti, pažnji i prijateljstvu“, kao i na molitvama tokom boravka u bolnici gde je 7. juna operisao stomačnu herniju.

- Ova ljudska i duhovna bliskost za mene je bila velika pomoć i uteha - rekao je Franja pred oko 15.000 ljudi na trgu. 

Papa je podsetio da se u utorak obeležava Svetski dan izbeglica, i istakao da „sa velikom tugom razmišlja o žrtvama brodoloma na obali Grčke", u kojem je poginulo najmanje 78 migranata od 750, koliko se veruje da ih je bilo na brodu.

Papa je tokom obraćanja povremeno zvučao pomalo bez daha i promuklo, ali je dosta gestikulirao rukama i očigledno je izgledao srećno što se vratio svojoj rutini, navodi AP.

Papa je zbog tročasovne operacije pod opštom anestezijom bio primoran da preskoči pojavljivanje u nedelju 11. juna.

Lekari su mu savetovali miruje koliko god je to moguće kada nastavi poslove u Vatikanu.

Kako je saopštio Vatikan, Franja će u utorak primiti brazilskog predsednika Inasija Luiza Lulu da Silvu, ali neće voditi opštu audijenciju na Trgu Svetog Petra u sredu.

Početkom avgusta Franja će posetiti Portugaliju, a krajem tog meseca trebalo bi da postane prvi papa koji dolazi u posetu Mongoliji.

BONUS VIDEO: NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO - Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pogledajte više