CIKLON „KATASTROFA“ POGODIO INDIJU: Na hiljade mesta bez struje

Novosti online 17. 06. 2023. u 17:22

INDIJSKI zvaničnici saopštili su danas da je oko 1.500 sela i dalje bez struje u zapadnoj saveznoj državi Gudžarat, dok se priobalna područja i dalje oporavljaju od udara ciklona Bipardžoj. Zbog ovog ciklona evakuisano je više od 94.000 ljudi.

Foto:AP

Ciklon, koji je dobio naziv po bengalskoj reči za katastrofu, iščupao je iz korena više od 500 stabala u okrugu Kuč u državi Gudžarat, javlja dopisnik Sputnjika. Takođe, ciklon je kidao i električne kablove i rušio bandere, zbog čega su mnoga mesta ostala bez struje.
U državama Sauraštri i Kuču, koje je ciklon pogodio u četvrtak uveče, bez struje je bilo više od 4.600 sela.

Sekretar za energetiku u državi Gudžarat Mamta Verma istakao je da je u mnogim selima struja isključena kao mera predostrožnosti kako bi se sprečili opasni incidenti tokom oluje.
Oluja je izazvala veliku štetu, posebno elektroenergetskoj infrastrukturi, obarajući na hiljade bandere i oštetivši nadzemne dalekovode.
 - Naši timovi rade na terenu kako bi obnovili snabdevanje električnom energijom i pijaću vodu. Popravka oštećenih puteva i druge infrastrukture takođe se preduzima prema prioritetima - rekao je funkcioner Gudžarata Kamal Dajani, prenosi Rojters.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KAO DA JE OD PESKA: Pogledajte snimak rušenja mosta u Mrčajevcima

Pogledajte više