EKSPLOZIJA U FABRICI RAKETA U ANKARI: Poginulo pet radnika (VIDEO)

Tanjug

10. 06. 2023. u 11:35

U DANAŠNjOJ eksploziji fabrike za proizvodnju raketa i eksplozivnih naprava u Turskoj poginulo je pet ljudi, a pretpostavlja se da je do eksplozije došlo verovatno zbog hemijske reakcije tokom proizvodnje dinamita.

Foto: Printskrin/Twitter/@Odysee

Eksplozija se dogodila oko 8:45 u kompleksu državne Mehaničke i hemijske industrijske korporacije, u predgrađu Ankare, rekao je guverner Vasip Šahin novinarima, preneo je AP.

Šahin je dodao da je eksploziju verovatno izazvala hemijska reakcija tokom proizvodnje dinamita, a tužilaštvo je odmah pokrenulo zvaničnu istragu.

Sivi dim je viđen kako se uzdiže iznad kompleksa, dok su se ambulantna vozila i vatrogasci uputili ka mestu nesreće, objavila je privatna televizija NTV. 

У експлозији у фабрици ракета и експлозивних направа у предграђу Анкаре, главног града Турске, погинуло је пет радника, саопштило је турско Министарство одбране. Експлозија је одјекнула рано јутрос. Претпоставља се да је експлозију изазвала хемијска реакција током производње. На месту инцидента избио је пожар, али су ватрогасци успели да га ставе под контролу, објавио је турски „Хабер“.

Prozori na obližnjim prodavnicama i kućama su razbijeni jačinom eksplozije. Članovi porodica radnika brzo su otišli ispred fabrike kada su čuli da je došlo do nesreće, dodala je televizijska stanica.

BONUS VIDEO:

NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pogledajte više