ZAHAROVA: "Postoje znaci da Zapad sprovodi etničko čišćenje Ukrajinaca"

Đ.G.

24. 05. 2023. u 11:50

POSTOJE svi znaci da Zapad sprovodi etničko čišćenje Ukrajinaca na teritoriji Ukrajine, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

FOTO: AP/Tanjug

- U Ukrajini, najamnička aktivnost bujno raste. Za učešće u neprijateljstvima u sastavu Oružanih snaga Ukrajine, poljski plaćenici su nagrađeni besplatnim parcelama zemlje na zapadu zemlje – u Volinjskoj, Lavovskoj i Zakarpatskoj oblasti. Ukrajinsko zakonodavstvo sada predviđa povlašćene kredite, izgradnju kuća za porodice poginulih plaćenika o trošku ukrajinskih poreskih obveznika... Sve su naznake da Zapad sprovodi pravo etničko čišćenje Ukrajinaca na teritoriji Ukrajine, jer tamo ne može biti nikakav drugi opis ili definicija za takvu katastrofu koja se odvija pred našim očima. Zapadni kustosi čine sve da potpuno unište Ukrajince kao narod, kao zajednicu - rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je napomenula da „za učešće u vojnom sukobu, gde ginu građani Ukrajine, plaćenicima se daje zemlja – to je čak nemoguće razumeti“.

- Nisam sigurna da uopšte u istoriji, čak i drevnoj, postoji nešto slično od ovog presedana - požalila se Zaharova, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ĆEZENA POD VODOM - Reka Savio napravila pustoš u italijanskoj regiji Emilija-Romanja

Pogledajte više