KEROL NIJE ZADOVOLJNA PRESUDOM PROTIV TRAMPA: Tražiće još 10 miliona dolara dodatne odštete

Novosti online

23. 05. 2023. u 14:44

KOLUMNISTKINjA E. Džin Kerol najavila je da će povećati svoj odštetni zahtev u prvom od dva procesa za klevetu, koje je pokrenula protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Foto: Profimedia

Navela je da će zatražiti najmanje još 10 miliona dolara dodatne odštete, zbog komentara koje je bivši američki predsednik izrekao na mreži Si-En-En nakon što ga je porota proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje, prenosi Washington Post.

Savezna porota na Menhetnu je 9. maja donela odluku da je Tramp seksualno zlostavljao Kerolovu 1990-ih, a potom je i oklevetao u oktobru 2022. godine.

Porota mu je naložila da plati Kerolovoj pet miliona dolara odštete, ali Tramp je uložio žalbu na presudu i izjavio da su tvrdnje Kerolove "potpuna prevara".

U ponedeljak su advokati Kerolove ukazali na Trampove objave na društvenoj mreži "Istina", u kojima je presudu okarakterisao kao sramotnu, dok je 10. maja na Si-En-Enu kritikovao E. Džin Kerol, tvrdeći da joj treba dozvoliti da izmeni svoju raniju tužbu u kojoj se navodi da ju je Tramp oklevetao, jer je 2019. godine dok je bio predsednik SAD negirao incident.

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU -  Budi se vulkan Popokatepetl

Pogledajte više