ŠTA SE DEŠAVA U BAHMUTU? Nove informacije iz istočne komande ukrajinske vojske - "Izuzetno je teško, držimo neke zgrade"

Novosti online

21. 05. 2023. u 14:07

UKRAJINSKA vojska je danas saopštila da je situacija u Bahmutu izuzetno teška, ali da ukrajinski vojnici i dalje drže "neke zgrade" i utvrđene položaje u jugozapadnom delu razrušenog grada, piše Suspilne.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Portparol Istočne operativne komande Sergej Čerevati rekao je da ruske snage još nisu u potpunosti zauzele Bahmut.

On je dodao da je grad toliko teško uništen posle meseci teških borbi da Rusima ne bi doneo "bilo kakvu vojnu ili čak političku korist".

Izveštaj ukrajinske vojske da još uvek kontroliše male delove Bahmuta dolazi dan nakon što su rusko Ministarstvo odbrane i ruska grupa Vagner objavili da su preuzeli potpunu kontrolu nad gradom.

Ukrajinska vojska i ukrajinske vlasti odmah su demantovale tu tvrdnju.

Zamenica ministra odbrane Hana Maljar , koja je izvestila o lokalnom napredovanju Ukrajine na severnoj i južnoj periferiji Bahmuta tokom protekle nedelje, tvrdi da su ukrajinske snage uspele da "poluokruže" Ruse unutar grada.

Maljarova je rekla da ukrajinske snage nastavljaju napredovanje duž bokova Bahmuta, primoravajući ruske trupe da izgube neke pozicije na "dominantnim visinama oko grada".

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brjanska srušile se četiri letelice

Pogledajte više