BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Ruska vojska će spaliti sve "čelindžere" u Ukrajini

Novosti online 12. 05. 2023. u 18:33

RUSKE trupe će uništiti tenkove "čelindžer 2" koje je London isporučio Kijevu, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za američki "Jutjub" kanal "Tur of djuti".

Foto printskrin Jutjub tvzvezda.ru

-Dobra vest je da imaju samo 14 tenkova 'čelindžer 2' i da oni nemaju nikakve šanse. Čim uđu u bitku, biće uništeni. Ti tenkovi biće spaljeni na isti način kao i svaki drugi ukrajinski tenk, kazao je Riter.

On je naglasio da su ruske trupe spremne da se suprotstave svakoj zapadnoj opremi, koju koristi ukrajinska vojska i da je unište.

Foto: EPA

Čelindžer 2

Prema njegovim rečima, ako bi ukrajinska vojska upotrebila projektile sa osiromašenim uranijumom, to bi samo dodatno naškodila lično Ukrajincima, jer bi kontaminacija teritorije bila slična katastrofi u Černobilju.

JEDINI AMERIKANAC U MOSKVI

Riter je ove godine prisustvovao proslavi Dana pobede u Moskvi, ocenivši da je to bio veličanstven događaj i da je za njega izuzetno teško dobiti karte.

-Mere bezbednosti su bile izuzetne. Mislim da sam bio jedini Amerikanac tamo. Policajac koji me je zaustavio i pogledao moj američki pasoš, mislim da je pomislio: 'Dođavola, šta ti radiš ovde?', ispričao je bivši američki obaveštajac.

Foto: EPA

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Volas potvrdio je da su svi tenkovi "čelendžer 2", koji su obećani Kijevu, stigli u Ukrajinu.

-Znam da su svi naši tenkovi stigli u Ukrajinu, kao i rezervni delovi i oklopna vozila. Što se tiče tenkova, svi su u toj zemlji. Ukrajinska vojska je obučena i uvežbana, kako u Velikoj Britaniji, tako i u Ukrajini. Tako da znam da ih koriste, kazao je Volas.

On je naglasio da Vašington podržava odluku Londona da Ukrajini prebaci krstareće rakete velikog dometa "storm šedou".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pogledajte više