OTVARANJE NUKLEARNE ELEKTRANE AKUJU: Erdogan će prisustvovati ceremoniji putem video linka

P. Z. S. / ria.ru

26. 04. 2023. u 23:42

PORTPAROL turske vladajuće Partije pravde i razvoja potvrdio je da će predsednik Redžep Tajip Erdogan prisustvovati događajima u nuklearnoj elektrani Akuju u četvrtak putem video veze, a odložen je i miting zakazan za četvrtak.

Foto: EPA


-Predsednik će učestvovati na ceremoniji u nuklearnoj elektrani Akuju onlajn, rekao je partijski pomoćnik Erkan Kandemir, a prenosi IHA.

-Miting u Mersinu je odložen za drugi datum, rekao je Kandemir. Miting je zakazan za 15.00 u Mersinu, a po gradu su okačeni plakati.

Erdogan je u sredu propustio niz događaja u kampanji u sredu po savetu lekara. U utorak je predsednikov intervju lokalnim TV kanalima naglo prekinut, turski lider se u etru osećao loše. Duga pauza izazvala je pometnju na društvenim mrežama. Turski lider se posle duže pauze vratio u etar i rekao da je dobio stomačni grip uoči gustog predizbornog rasporeda. Portparol predsednika Ibrahim Kalin je kasnije izvestio da je predsednikovo zdravlje normalno.

Erdogan je ranije obećao da će nastaviti učešće u predizbornoj kampanji u četvrtak.
Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj. Glavni protivnik sadašnjeg predsednika Tajipa Erdogana – jedinstveni kandidat „Republikanskog saveza“ – je jedinstveni kandidat opozicionog „Narodnog saveza“ Kemal Kiličdaroglu. Na izborima učestvuju i lider stranke Memleket Muharem Ince i kandidat Alijanse Ata Sinan Ogan.

Pogledajte više