NESVAKIDAŠNJI "PLEN" CARINIKA: Pronašli ekstazi u obliku čokoladnih uskršnjih zečića

Tanjug 09. 04. 2023. u 22:06

BELGIJSKI carinici zaplenili su na briselskom aerodromu Zaventem tri čokoladna zečića, pošto je analizom utvrđeno da su napravljeni od čistog metilendioksimetamfetamina (MDMA), odnosno psihoaktivne droge poznatije kao "ekstazi".

Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Pošiljka je deklarisana kao suvenir ukupne vrednosti 145,2 evra, prenosi Brisel tajms.

- Ono što je u početku izgledalo kao ukusna poslastica za decu, nakon analize se pokazalo da je čisti MDMA, namenjen za proizvodnju tableta ekstazija - rekao je portparol Federalne javne službe za finansije Fransis Adins agenciji Belga.

On je naveo da se ne može utvrditi tržišna vrednost proizvoda, ali da će u svakom slučaju zaplenjena roba biti uništena.

Paket od 1,8 kilograma presretnut je u pošti na aerodromu pomoću Ramanovog spektroskopa, ručnog skenera koji može da identifikuje supstance po hemijskom otisku prsta.

Paket je poslat sa adrese u Belgiji, za koju se ispostavilo da ne postoje.

Glavna belgijska luka u Antverpenu sve više postaje kapija u Evropu za šverc droge iz Latinske Amerike zbog svog geografskog položaja, ali je i sama zemlja postala centar za sintetičke droge koje se proizvode u Evropi, a zatim šalju širom sveta, piše Brisel tajms.

BONUS VIDEO: NEVEROVATNA SCENA U PARIZU: Dve Ajfelove kule u gradu svetlosti

Pogledajte više