LUKAŠENKO NA DANU PVO SISTEMA: Najavio još veća ulaganja u vojnu opremu zbog dešavanja u zemlji

Đ.G.

09. 04. 2023. u 07:26

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će se uloga PVO u obezbeđivanju bezbednosti Minska samo povećavati zbog dešavanja u zemlji.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Nedavni događaji u našoj zemlji pokazuju da će se uloga i značaj snaga PVO u obezbeđivanju zaštite i bezbednosti Republike Belorusije samo povećavati, stoga država čini sve da vojne jedinice i jedinice PVO uvek imaju najsavremeniju opremu u upotrebi za efikasno rešavanje borbenih zadataka - rekao je Lukašenko u svojoj čestitki povodom Dana PVO. Njegov tekst je objavljen na sajtu šefa beloruske države.

- Znam da su svi koji imaju posebnu čast da služe u slavnim trupama ponosni na ovo. Tako treba i dalje da bude. Uveren sam da je svako od vas spreman da ispuni svoju dužnost prema zemlji i narodu u svakoj situaciji - stoji u čestitki.

Lukašenko je dodao da se „oslanjajući se na pobedničke tradicije veterana i uporno usavršavajući svoje veštine, osoblje PVO danonoćno se nalazi na borbenom dežurstvu radi zaštite vazdušnih granica svoje rodne Belorusije, zaštite mirnog rada i mira građana" prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pogledajte više