OPTUŽENA ZA TERORISTIČKI NAPAD: Ruski sud uhapsio Trepovu, određen pritvor na dva meseca

P. Z. S. / sputniknews.com

04. 04. 2023. u 18:39

BASMANSKI okružni sud Moskve presudio je u utorak da Darija Trepova, koja je optužena za teroristički napad u kafiću u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen ruski vojni reporter Vladlen Tatarski, treba da bude privedena na dva meseca, javio je dopisnik Sputnjika.

Foto: Tviter/@Q0MT6pFmbVqynsM


Istražni komitet Rusije je u ponedeljak saopštio da je Darija Trepova privedena zbog sumnje da je umešana u eksploziju, a ruski Nacionalni antiteroristički komitet je naveo da su specijalne službe Ukrajine i pristalice Fonda za borbu protiv korupcije (FBK, označena ekstremistička organizacija i strani agent, zabranjen u Rusiji) planirao je napad.

Kasnije tog dana, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Ukrajina mogla biti odgovorna za napad. Režim u Kijevu podržava terorističke napade, zbog čega Rusija sprovodi svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, dodao je Peskov.

U ruskom istražnom komitetu za Sputnjik je rečeno da se incident istražuje kao teroristički čin. Istražni komitet je takođe saopštio da su vlasti pritvorile Dariju Trepovu zbog sumnje da je umešana u napad.

Prošle godine, ruska novinarka Darija Dugina, ćerka političkog filozofa Aleksandra Dugina, ubijena je u eksploziji automobila bombe koju je Kremlj povezao sa ukrajinskim specijalnim službama.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pogledajte više