HTELA DA ZAŠTITI DECU, NAŠLI JE MRTVU U HODNIKU: Direktorka škole u Nešvilu potrčala ka ubici kada je čula prve pucnje

Novosti online 29. 03. 2023. u 11:27

DIREKTORKA škole u Nešvilu, koju je u ponedeljak napala bivša učenica, potrčala je ka njoj u nadi da spase svoje đake, preneli su mediji.

Foto: AP

Dr Ketrin Kunc (60) pronađena je mrtva u hodniku škole, a šef policije Nešvila kaže da to pokazuje da se suprotstavila Odri Hejl (28), transrodnoj osobi koja je započela pucnjavu.

Hejl je pucala u zaključana staklena vrata na ulazu u hrišćansku školu u 10.13 sati u ponedeljak, kada se oglasio i alarm. Hejl je tada počela da traga za žrtvama - nasumično odabranim, rekla je policija - i viđena je na snimcima nadzornih kamera kako hoda hodnicima, sa jurišnom puškom u ruci.

Ras Puli, član gradskog veća Nešvila i bivši agent FBI, rekao je da je Kuns pokušala da spase svoje učenike, prenosi Dejli mejl.

- Direktorka dr Kunc potrčala je ka opasnosti kada je čula prve pucnje. Takođe se pobrinula da škola bude pripremljena uz aktivnu obuku strelaca i protokole. Te akcije su spasle bezbroj života - napisao je Puli na Fejsbuku.

Foto: AP

Puli je za Foks njuz digital rekao da je direktorka imala zum poziv kada je Hejl upala u školu.

- Od svedoka u školi sam saznao da je Kunc imala zum poziv u vreme pucnjave. Odmah je završila razgovor, ustala i krenula pravo prema napadaču. Uradila je ono što direktori rade - zaštitila je svoju decu. Osim toga, pripremila je školu tražeći napredni nivo obuke aktivnog strelca i od svedoka na licu mesta, ovaj protokol, čije detalje ne mogu da pružim, spasao je bezbroj života - rekao je Puli.

Džon Drejk, šef policije Nešvila, rekao je u utorak da ne sumnja da je direktorka krenula ka opasnosti, iako nije znala šta se tačno dešava.

- Prema tome kako je ležala u hodniku, može se reći da je došlo do sukoba - rekao je Drejk.

U pucnjavi je ubijeno još dvoje radnika škole i troje devetogodišnjaka.

Hejl je ubila policija 14 minuta nakon početka pucnjave.

(Telegraf)

Pogledajte više