ZAJEDNIČKE VEŽBE U OMANSKOM ZALIVU: Mornaričke snage Rusije, Kine i Irana spremne za manevre

Tanjug

17. 03. 2023. u 18:36

POMORSKE snage Rusije, Kine i Irana raspoređene su u okviru zajedničke trilateralne vežbe u Omanskom zalivu, saopštila je danas pres-služba Severne flote Rusije.

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

-Učesnici vežbe "Pomorski sigurnosni pojas 2023", u kojoj učestvuju mornarice Rusije, Narodnooslobodilačke armije Kine i Islamske Republike Irana održali su brifing u iranskoj luci Čabahar. Tokom brifinga, učesnici su uvežbavali vežbe na kartama za operacije na moru, dobili uputstva i održali taktičku vežbu, navodi se u saopštenju pres službe.

Kako je preneo TASS, oni su potom razgovarali i o proceduri i redosledu uvežbavanja epizoda pomorske vežbe, formiranju multinacionalne pomorske operativne grupe, izvođenju zajedničkih manevrisanja, izvođenju artiljerijskih gađanja i ostvarivanju nekih drugih ciljeva.

Nakon brifinga, ratni brodovi ratnih mornarica izašli su na more.

Pomorska grupa ruske Severne flote koju čine fregata "Admiral Gorškov" i srednji morski tanker "Kama" uvežbava zajedničko manevrisanje u Omanskom zalivu sa kineskim razaračem "Nanđing", fregatama "Sahand" i "Džamaran", korvetom "Bajandor" i drugim brodovima i plovilima iz iranske mornarice.

Pogledajte više