"OKUPATOR MORA BITI UNIŠTEN" Novo obraćanje Zelenskog - "Važan dan, razgovarali smo o tenkovima i zaštiti ukrajinskog neba"

Novosti onlajn

15. 03. 2023. u 22:00

DANAS je bio plodonosan međunarodni dan za našu zemlju, za našu odbranu, naveo je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u svom posednjem obraćanju.

Foto: Printscreen/Jutjub

- Održan je još jedan sastanak u formatu Ramštajn, već deseti. Municija za naše vojnike, artiljerija, tenkovi, zaštita ukrajinskog neba – o svemu tome se razgovaralo. Postoji rešenje. Ovo je posebno važno sada – kada se oseća da se ruska agresija približava trenutku, kada može da pukne.

Ne postoji takav terorista koji bi mogao da izgradi svoj potencijal u konfrontaciji sa slobodnim svetom. Rusija nije izuzetak. Moramo stalno povećavati pritisak za teror. Pritisak u našoj odbrani, u sankcijama Rusiji, u uništavanju načina da se zaobiđu sankcije ruske države i njenih kompanija, u političkim i pravnim pritiscima.

Što je veći pritisak, to će brže biti kretanje ka obnavljanju našeg teritorijalnog integriteta i međunarodnog pravnog poretka. Činimo sve da to osete partneri. Ova potreba će i dalje biti pritisnuta. Korak po korak. Neprestano.

Okupator mora biti uništen.

Hvala svima koji to čine! Slava svima koji su sada u borbi! Svaka čast svima koji pomažu! - poručio je ukrajinski predsednik. 

BONUS VIDEO: 

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pogledajte više