"ANTIRUSKI KURS OSTAVLJA TRAGA": Logvinov - Politika EU komplikuje diplomatsko rešavanje međunarodnih pitanja

Srna

07. 03. 2023. u 10:04

POLITIKA EU usmerena protiv Rusije komplikuje uspešno diplomatsko rešavanje svih međunarodnih pitanja, uključujući iranski nuklearni program, izjavio je Kiril Logvinov, vršilac dužnosti šefa ruske misije pri EU.

Foto AP

- Taj antiruski kurs svakako ostavlja traga na diskusiju o svim međunarodnim pitanjima, uključujući JCPOA, odnosno Zajednički sveobuhvatni plan akcije, što će definitivno ozbiljno otežati, ako ne i onemogućiti, njihovo uspešno diplomatsko rešavanje - rekao je Logvinov za "Sputnjik".

On kaže da će se EU, koja je usvojila 10 paketa sankcija Rusiji, sada fokusirati na poštovanje ovih mera.

- Više od godinu dana Brisel samo plasira beskrajne sankcije. Za EU su sankcije postale same sebi cilj, način da veruju u sopstvene antiruske snage. Očigledno je da će sada pažnja biti usmerena na praćenje poštovanja ranije usvojenih ograničenja i borbu protiv njihovog zaobilaženja - rekao je Logvinov, prenosi RIA.

Govoreći o trgovinskim odnosima Brisela i Moskve, on je naveo da je trgovina porasla za 2,3 odsto u 2022. i dostigla 258,7 milijardi evra.

- Trgovina je prošle godine porasla za 2,3 odsto u odnosu na 2021. i dostigla 258,7 milijardi evra, što nam je pomoglo da ostanemo peti najvažniji trgovinski partner EU - rekao je diplomata, komentarišući uticaj sankcija na trgovinske odnose između Rusije i EU.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pogledajte više