"ZELENSKI ĆE MORATI DA SE KRIJE NA ZAPADU" Bivši savetnik šefa Pentagona predviđa - Šta će se desiti nakon što Ukrajina doživi poraz

Novosti onlajn

04. 03. 2023. u 22:23

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski moraće da se krije na Zapadu nakon što Ukrajina doživi poraz, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor.

FOTO: AP/Tanjug

- Ukrajinski lider i njegovi najbliži saveznici imaju krupne sume novca na računima na Kipru, imaju i nekretnine u zapadnim zemljama. Siguran sam da će, kada se konflikt završi, on pobeći pre nego što se do njega dokopaju. Veoma moguće je i da će on prebeći u Ameriku - rekao je on u intervjuu američkom novinaru Stefanu Gardneru objavljenom na Jutjubu.

Mekregor je takođe izrazio mišljenje i da su SAD i njene saveznice igrale na kartu da je Zelenski prigodan za ulogu lidera Ukrajine za vreme konflikta jer je on prvenstveno glumac, te je ocenio da se on dobro snašao u ovoj ulozi.

Istovremeno, kako je dodao, budući da je glumac, njemu nedostaje profesionalnog iskustva kada je reč o politici.

Takođe je kazao i da su reke novca koje su potekle sa Zapada otvorile nove mogućnosti za korumpirane ukrajinske činovnike s obzirom da oni uzimaju krupne sume novca prodajući svo to oružje koje dobijaju na crnom tržištu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pogledajte više